Ulei BIO de cuisoare macerat la rece, 100 ml
Conține: ulei din semințe de floarea soarelui (Helianthus Annuus)*, extract din flori de cuișoare (Eugenia Caryophyllus)*.
*din culturi certificate ecologic.
Proprietățile uleiului de cuișoare
- antibacterian cu spectru larg
- antifungic, antiviral
- antiseptic potent, purifiant
- neurotonic și stimulator general
- antiparazitar, vermifug
- afrodisiac lejer
- digestiv
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic în care fructele, florile, frunzele, rădăcinile sau alte părți ale plantelor sunt expuse o perioadă de timp acțiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” în el uleiurile volatile și alte principii active din planta supusă macerării.
Produsul final (soluția) se numește macerat. În farmacie, această soluție se numește "infuzie rece". Nu trebuie să existe procese chimice în timpul macerării.
Procesul de extracție se efectuează la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerării la rece se regăsesc cu siguranță în procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Dacă procesul de extracție este efectuat la temperatură ridicată (prin căldură adăugată), procesul este denumit digestie.
Păstrare: loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj
Origine: Germania
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
Mod de utilizare:
- ca ingredient în prepararea de creme, balsamuri, unguente, alifii, mixuri uleioase
- ca ingredient pentu pastă de dinți, apă de gură, ser de masaj gingival
- dilaut în ulei vegetal, aplicat sub formă de masaj local