Orzo Risoni, paste bio din grau dur, 300g Pronat
Orzo, cunoscut și sub denumirea de risoni, este o pastă mică în formă de boabe de orez, dar de fapt este făcută din grâu dur. Numele "orzo" înseamnă "orz" în limba italiană, datorită asemănării sale cu bobul de orz. Orzo este folosit adesea în bucătăria italiană și mediteraneană și poate fi găsit într-o varietate de preparate culinare. Textura sa asemănătoare cu cea a orezului și dimensiunea sa mică îl fac potrivit pentru a fi folosit în supe, salate, pilafuri și feluri principale. Orzo poate fi preparat la fel ca orice altă pastă, fiind fiert în apă cu sare până când devine al dente. După ce este gătit, poate fi utilizat în diverse rețete, fie ca un ingredient principal, fie ca un înlocuitor al orezului în diferite preparate.
Orzo este versatil și se potrivește bine cu o varietate de arome și ingrediente, cum ar fi legumele, carnea, fructele de mare, ierburile aromatice și brânzeturile. De asemenea, poate fi utilizat în deserturi, precum budinci sau budinci de orez dulce.
Ingrediente: făină din grâu dur*, apă.
*=din culturi certificate ecologic.
Ambalat într-o unitate care procesează: cereale cu gluten, fructe cu coajă, soia, arahide, produse lactate, țelină, muștar, lupin.
Condiții de păstrare: a se păstra la loc uscat, bine ventilat, de preferință ferit de lumină și căldură.
Origine: Italia
A se consuma de preferință înainte de: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj.
Distribuitor: S.C.Pronat S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 1591 kJ / 358 kcal
- Grăsimi, din care
- 1,2 g
- - acizi grași saturați
- 0,3 g
- Carbohidrați, din care
- 75 g
- - zaharuri
- 3,3 g
- Fibre
- 2,6 g
- Proteine
- 10,5 g
- Sare
- 0,01 g