Ulei BIO de scortisoara macerat la rece, 100 ml
Conține: ulei din semințe de rapiță (Brassica Napus)*, extract din coajă de scorțișoară (Cinnamomum Cassia)*.
*din culturi certificate ecologic.
Aceste valori depind de fluctuatiile naturale ale calitatii materiei prime.
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic în care fructele, florile, frunzele, rădăcinile sau alte părți ale plantelor sunt expuse o perioadă de timp acțiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” în el uleiurile volatile și alte principii active din planta supusă macerării.
Produsul final (soluția) se numește macerat. În farmacie, această soluție se numește "infuzie rece". Nu trebuie să existe procese chimice în timpul macerării.
Procesul de extracție se efectuează la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerării la rece se regăsesc cu siguranță în procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Dacă procesul de extracție este efectuat la temperatură ridicată (prin căldură adăugată), procesul este denumit digestie.
Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj
Origine: Germania
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 ml
- Valoare energetică
- 3694kJ / 880 kcal
- Grăsimi, din care
- 98,8 g
- - acizi grași saturați
- 7,4 g
- - acizi grași mono nesaturați
- 63,3 g
- - acizi grași poli nesaturați
- 28,1 g
- Carbohidrați, din care
- 0 g
- - zaharuri
- 0 g
- Fibre
- 0 g
- Proteine
- 0 g
- Sare
- 0 g
Administrare, uz intern: 1 linguriță, dimineața pe stomacul gol și 1 linguriță seara înainte de culcare.
Administrare, uz extern: aplicări locale în funcție de necesități.
Poate fi folosit și la gătit, după preferințe.