SteviJa Kristal - indulcitor cristale 350 g

Stevia Kristal Indulcitor cristale din stevie, 350g

ST01

8718215180463

Stoc epuizat
50,40 lei
cu TVA

Categorii asociate:
Etichete:

 

Stevia Kristal - Îndulcitor cristale, 350 g

350 gr de Stevia Kristal este echivalent cu 5 kg de zahăr.

Eritritolul apare în mod natural în fructe și are structura cristalină. Stevija Kristal este un substitut 100% natural al zahărului. Ștevia, numită și frunza dulce, este cea mai dulce plantă din lume și dă un gust dulce delicios.Stevia Kristal este de 10-15 ori mai dulce decat zahărul.

Stevia Kristal este un substitut 100% natural al zahărului.
Ștevia, numită și frunza dulce, este cea mai dulce plantă din lume și dă un gust dulce delicios.
Eritritolul apare în mod natural în fructe și are structura cristalină.
Stevia Kristal este ușor de dozat.
În funcție de cantitatea utilizată, raportul față de zahăr variază între 1:1 și 1:3.

Ingrediente: Glicozide derivate din Steviol, Eritritol

Descrierea ingredientelor

Glicozide derivate din steviol
Ștevia este cultivată în America de sud și Asia, principalii cultivatori fiind Paraguay și China. După recoltare, ștevia este uscată. Îndulcitorul concentrat este apoi obținut printr-un procedeu de extracție. Pudra dulce obținută este de 300-400 de ori mai dulce decât zahărul brut din trestie de zahăr.

Eritritol
Eritritolul este un alcool din zahăr (poliol) care este extras din zaharurile plantei. Acesta apare de exemplu în fructe și alimente fermentate. Zaharurile sunt amestecate cu apă, fermentate și cristalizate. După purificare, eritritolul nu mai conține nici o urmă de zaharuri din fructe sau drojdii.

Eritritolul se încadrează în categoria alcoolilor din zahăr dar nu este nici zahăr, nici alcool. Termenul de alcool din zahăr se referă la structura moleculară a eritritolului care corespunde celei a zaharurilor și, parțial, celei a alcoolilor. Eritritolul este produs la scară industrială în toate țările vestice, dar și China deține o cotă largă de piață. Eritritolul conține aproximativ 60-70% din dulceața zahărului și un conținut foarte redus de calorii (20 kcal/ 100 g comparativ cu 400 kcal/ 100 g cât conține zahărul). Nu afectează glicemia nu provoacă apariția cariilor dentare.

Eritritolul este o moleculă mică ușor digerată în intestinul subțire de unde este apoi excretată nemodificată, prin urină. Eritritolul nu ajunge în intestinul gros și nu este degradat de alte bacterii ca alți polioli. Acesta este motivul pentru care nu provoacă diaree. Doar în cazul consumului excesiv, de peste 100 g/ zi poate ajunge în intestinul gros și poate provoca probleme.

VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
per 100 g
Valoare energetică
84 kJ / 20 kcal
Grăsimi, din care
0,0 g
- acizi grași saturați
0,0 g
- acizi grași mono saturați
0,0 g
Carbohidrați, din care
100 g
- zaharuri
0 g
- din care polialcooli
98,4 g
Fibre
0,0 g
Proteine
0 g
Sare
0,01 g

Utilizare
SteviJa Kristal poate fi folosit pentru îndulcirea cafelei, ceaiului sau produselor lactate. Este recomandat de asemenea pentru gătit sau prăjituri. Pe scurt, pentru toate preparatele la care până acum foloseați zahăr.

Clienții care au cumpărat acest produs au cumpărat și:

20 alte produse în aceeași categorie

Produs adăugat în lista de dorințe