Ulei de cocos MCT bio 250ml Pronat
Ulei de cocos MCT bio 250ml Pronat

Ulei de cocos MCT bio 250ml Pronat

MTC (Medium Trigliceride Chain), sau uleiul de cocos lichid, se obține din uleiul de cocos, rezultând un produs similar, dar în care grăsimile sunt fractate în lanțuri medii. Datorită acestui fapt grăsimile din cocos sunt mai ușor de digerat și sunt legate de mai multe aspecte privind beneficiile pentru sănătate, care decurg din modul în care acestea sunt procesate mai rapid de către organismul uman. 
Uleiul MTC are un conținut ridicat de acizi laurici, caprilici și caprici, ceea ce îl califică să fie uleiul ideal de adăugat în mâncăruri, pireuri, salate, smoothie-uri sau chiar în cafea, pentru că, prin asimilarea rapidă, oferă un boosting de energie și de funcționare a creierului.
PRN12423

6426309012423

52,21 lei
cu TVA

 

Ulei de cocos MCT bio 250 ml

Trigliceride cu lanț mediu. Grăsimi benefice și ușor digerabile.
Conține: trigliceride cu lanț mediu din ulei de nucă de cocos din culturi certificate ecologic.
Compoziția acizilor grași: Acid Caprilic C8 (53-65%), Acid Capric C10 (35-48%), Acid Caproic (C6) max.2.0%, Acid Lauric (C12) max 3%.
Uleiul de nucă de cocos este rafinat, albit și deodorizat. Nu conține aditivi.

Ce este uleiul MCT? Cum îl folosim?
Trigliceridele de catenă medie (MCT = Medium Chain Triglycerides) sunt grăsimi care se găsesc în alimente precum uleiul de nucă de cocos. Ele sunt metabolizate diferit de trigliceridele cu lanț lung (LCT) găsite în majoritatea celorlalte alimente. Principalul avantaj al MCT este efectul energetic asupra organismului nostru.
MCT Oil reprezintă:
-O sursă rapidă de energie pentru toate persoanele care au activități zilnice solicitante (atât sportive cât și intelectuale).
-Aliment de bază pentru sportivii de performanță, căci poate reduce consumul de glicogen muscular prin folosirea grăsimii ca energie.
-Agent anti-bacterian și anti-viral, un bun susținător al sistemului imunitar.
-Ingredient care poate ajuta la slăbire. Uleiul MCT integrat în mod echilibrat în dietă poate susține lipoliza și poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În plus, scade pofta de dulciuri și crește senzația de sațietate, de plin în stomac.
-Un aliment benefic pentru persoanele cu tulburări de absorbție a grăsimilor.
-O sursă ideală de acizi grași sănătoși, ca parte a unei alimentații echilibrate.

Ce știm despre trigliceride? Știm că trigliceridele apar, spre exemplu, în analizele medicale, dar care este legătura acestora cu uleiul MCT? Triglicerida este termenul tehnic pentru grăsime. Trigliceridele au două scopuri principale - fie sunt consumate pentru energie, fie depozitate sub formă de grăsime corporală. Trigliceridele sunt denumite după structura lor chimică, în special după lungimea lanțurilor lor de acizi grași. Ne dorim ca trigliceridele să fie cât mai mult consumate pentru energie de sistemul metabolic, și nu depozitate. Analizele medicale indică, printre altele, dacă acestea sunt în valori normale sau sunt constituite prea multe depozite.

Trigliceridele cu catena medie MCT la care facem referire sunt metabolizate diferit. Având în vedere lungimea de catenă mai scurtă a MCT-urilor, acestea sunt defalcate și absorbite rapid în corp pentru consumul energetic.

Spre deosebire de acizii grași cu lanț mai lung, uleiurile MCT trec direct spre ficat, unde pot fi utilizate ca sursă de energie instantanee sau transformate în cetone. Cetonele sunt substanțe produse atunci când ficatul descompune cantități mari de grăsime. Spre deosebire de acizii grași obișnuiți, cetonele pot trece ajunge direct la creier, un mare utilizator de energie. Aceasta reprezintă astfel o sursă de energie alternativă pentru creier, care utilizează în mod obișnuit glucoza pentru combustibil. Deoarece caloriile conținute în MCT-uri sunt transformate mai eficient în energie și utilizate de organism, acestea sunt mai puțin susceptibile să fie păstrate sub formă de grăsime.

Cum utilizăm uleiul MCT?
Puteți utiliza uleiuri MCT în același mod în care ați putea folosi ulei de măsline sau unt.
●Putem face un dressing delicios pentru salată. Amestecăm după gust ulei MCT, oțet de mere bio, sare aromatizată cu ierburi mediteraneene și zeamă de lămâie. Puțină miere crudă (sau stevia dacă sunteți la dietă) poate da un plus de savoare.
●Cremă de brânză tartinabilă. Amestecăm brânza preferată cu ulei de tip MCT și ierburi aromatizante și obținem o cremă tartinabilă, versatilă, delicioasă și sănătoasă care ne va conferi mai multă energie de lungă durată decât orice cremă de brânză standard.
●Ingredient în orice smoothie sau shake proteic. Cercetările arată că uleiul MCT vă poate ajuta performanța atletică. Dacă îți înveți corpul să ardă grăsimi pentru combustibil, cum ar fi MCT-urile, poți lucra intens fără a simți oboseala care survine de obicei când scade glicemia. Iată cum funcționează lucrurile: cetonele încep să-ți alimenteze corpul și mintea în câteva minute, fără a mai surveni blocajele de energie care provin din carbohidrați / glucoză. Cetonele ajută creierul să producă mai multe mitocondrii. Acest lucru oferă mușchilor energia necesară pentru un antrenament de mare intensitate. Încercați acest lucru: consumați 1-2 linguri de ulei MCT, cu 15-20 de minute înainte de antrenament.
●Preparați cafeaua Bulletproof! Amestecați 1 linguriță de ulei MCT în cana de cafea fierbinte. Uleiul de tip MCT este un ingredient cheie în cafeaua supranumită ”Bulletproof” / ”Antiglonț”. Uimitor, dar o ceașcă de cafea Bulletproof dimineața ajută la slăbire, și vă menține energic și cu putere de concentrare toată ziua. Dacă dvs. nu consumați cafea de fel, puteți pune ulei MCT în orice altă băutură caldă sau rece.
●MCT are un punct de fum scăzut, așa că veți dori să evitați prăjirea. Poate fi folosit însă pentru a sota, pentru a trage rapid legume la tigaie/wok, pentru a încălzi preparate. Piureul de cartofi poate fi pregătit cu ulei MCT și, de altfel, orice piure de legume.

Este important să folosiți uleiuri MCT de înaltă calitate, precum uleiul MCT PRONAT.
Uleiul MCT este utilizat frecvent ca supliment alimentar. În domeniul medical uleiul de tip MCT este utilizat pentru a ajuta pacienții cu probleme de absorbție a nutrienților (vitamine, minerale). Trigliceridele cu lanț mediu sunt, de asemenea, utilizate pentru a crește eficacitatea exercițiului fizic la sportivi, ori pentru eficiența dietei Ketogenice.

Există o mulțime de motive bune pentru a utiliza uleiul MCT, chiar dacă nu sunteți într-o „dietă”. Este o grăsime naturală care poate fi o alternativă excelentă la uleiurile standard.

Uleiul MCT poate fi folosit și ca bază pentru uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale sunt super-concentrate, ceea ce înseamnă că sunt mult prea puternice pentru a fi aplicate ca atare. Uleiul MCT este fin și se absoarbe rapid în piele, puteți combina cu el orice uleiuri esențiale.

Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros, ferit de surse de căldură și lumina directă a soarelui.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă..
Origine: non-UE
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.

VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
per 100 ml
Valoare energetică
3515 kJ / 855 kcal
Grăsimi, din care
95,0 g
- acizi grași saturați
94,9 g
Carbohidrați, din care
0 g
- zaharuri
0 g
Fibre
0 g
Proteine
0 g
Sare
0 g

S-ar putea sa-ți placă și

Clienții care au cumpărat acest produs au cumpărat și:

20 alte produse în aceeași categorie

Produs adăugat în lista de dorințe