Uleiul de arahide este versatil în utilizare, fiind folosit pentru prăjire, coacere, sautare, în dressing-uri pentru salate și chiar în preparate asiatice tradiționale.
Dar înafară de aceasta, ceea ce îl face într-adevăr special este punctul de fum foarte ridicat, cca 232°C, ceea ce îl face ideal pentru prăjirea alimentelor la temperaturi înalte, cum ar fi în cazul deep-frying (prăjirea în baie de ulei).
La cele de mai sus se adaugă:
- gust neutru (nu afectează aroma alimentelor preparate)
- conținut nutrițional bogat, cu efecte benefice asupra sănătății inimii
- bogat în vitamina E, un antioxidant care protejează celulele împotriva daunelor oxidative
Ulei de arahide, 1000 ml
Uleiul de arahide este potrivit pentru prăjire și pentru prepararea peștelui, pentru că poate fi încălzit la temperaturi înalte pentru un timp îndelungat.
A se consuma, de preferinţă, inainte de vezi pe ambalaj (sus).
A se păstra în locuri întunecate.
Uleiul poate deveni alb dacă este păstrat la temperaturi scăzute.
Acest lucru se produce în mod normal și nu afectează calitatea uleiului.
Distribuitor: S.C. Pronat S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 3700 kJ/900 kcal
- Grăsimi, din care
- 100 g
- - acizi grași saturați
- 16 g
- Carbohidrați, din care
- 0 g
- - zaharuri
- 0 g
- Fibre
- 0 g
- Proteine
- 0 g
- Sare
- 0 g
- Vitamina E
- 7 mg* - 58% VNR* *VNR - Valori nutriționale de referință