Ulei de cocos RBD Bio, 500 ml
Obținut prin măcinarea la rece a miezului de nucă de cocos și filtrare.
Pentru prajit, gatit si alte 80 de întrebuințări diverse. Produs BIO obținut prin presarea miezului de nucă de cocos, filtrat, curățat și dezodorizat până când acesta este complet incolor și fără miros.
Recomandat într-o alimentație sănătoasă.
Nu trebuie păstrat la frigider.
La temperatura de sub 25 grade se solidifică natural. Calitățile uleiului nu sunt afectate prin aceasta.
Uleiul din nucă de cocos are proprietăţi:
- anti-inflamatoare
- anti-microbiene
- anti-fungice
- anti-virale
- îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive
Cantitatea zilnică recomandată:
În tabelul de mai jos este prezentată cantitatea zilnică recomandată de ulei extra-virgin din nucă de cocos, pentru persoane cu vârste de peste 12 ani. Uleiul din nucă de cocos poate fi consumat şi de copiii sub 12 ani, dar vă recomandăm să consultaţi un medic cu privire la cantitatea care poate fi administrată. Un medic naturopat bun vă va putea oferi toate informaţiile de care aveţi nevoie.
Greutatea în kilograme | Numărul de linguri de ulei de cocos/zi |
---|---|
79+ | 4 |
68+ | 3 1/2 |
57+ | 3 |
45+ | 2 1/2 |
34+ | 2 |
23+ | 1 1/2 |
11+ | 1 |
Utilizare:
- Uleiul extra-virgin din nucă de cocos are un gust specific şi poate fi utilizat în orice mod, fiind extrem de nutritiv.
- Utilizaţi întotdeauna produsul care este recomandat pentru consumul uman.
Igiena personală / Igiena corporală
1. Agent de hidratare - prelevaţi produsul ca atare din recipient şi aplicaţi-l pe tot corpul, inclusiv pe decolteu şi pe faţă.
2. Cremă pentru ochi - aplicaţi pe pielea sensibilă de sub ochi, pentru a reduce edemele, pungile de sub ochi şi ridurile fine de expresie. Seara, aplicaţi pe pleoape.
3. Înainte de bărbierit - uleiul din nucă de cocos va pregăti pielea pentru "atacul" lamei de bărbierit.
4. După bărbierit - uleiul din nucă de cocos va ajuta la refacerea pielii după bărbierit, fără să astupe porii.
5. Deodorant - puteţi utiliza numai ulei din nucă de cocos în loc de deodorant; uleiul acţionează şi mai eficient dacă este combinat cu amidon de porumb/pudră de rădăcină de arorut (Maranta arundinacea) şi bicarbonat de sodiu!
6. Balsam pentru păr/Tratament pentru regenerare în profunzime - utilizaţi uleiul pe păr, sub formă de balsam fără clătire (leave-in): aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe vârfurile firelor de păr şi apoi distribuiţi cu degetele prin păr! Pentru un tratament de hidratare în profunzime, aplicaţi o lingură de ulei din nucă de cocos pe pielea capului, fără umezire în prealabil, apoi distribuiţi produsul până la vârfuri, masând uşor. Puneţi-vă pe cap o cască pentru duş, pentru a nu păta lenjeria de pat, şi lăsaţi produsul să acţioneze peste noapte.
7. Gel pentru păr/Agent anti-electrizare - masaţi puţin ulei între palme şi fie tampotaţi pe păr (în cazul părului creţ), fie aplicaţi cu degetele prin păr, de la rădăcini şi până la vârfuri (în cazul părului ondulat sau drept).
8. Pastă de dinţi - există numeroase reţete, dar cea mai simplă combinaţie pe care o puteţi folosi este să amestecaţi ulei din nucă de cocos şi bicarbonat de sodiu şi să folosiţi acest amestec în locul pastei de dinţi obişnuite.
9. Demachiant - aplicaţi câteva picături de ulei din nucă de cocos pe o dischetă de vată şi îndepărtaţi machiajul. Efectele sale vă vor lăsa fără cuvinte!
10. Hidratant pentru buze - aplicaţi câteva picături de ulei pe buze, pentru reparare în profunzime; uleiul are şi FPS 4, deci vă veţi bucura şi de puţină protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete!
11. Ulei pentru masaj - este extrem de simplu: luaţi produsul din recipient şi masaţi pe corp!
12. Lubrifiant - este un produs natural, perfect pentru utilizarea ca lubrifiant. Nu este compatibil cu produsele din latex!
13. Cremă de protecţie solară
14. Cremă anti-vergeturi - uleiul din nucă de cocos hrăneşte în profunzime pielea uscată şi crăpată. Nu este neapărat un tratament minune pentru vergeturi, dar veţi vedea cu siguranţă efectele.
15. Cremă pentru sâni - este recomandat pentru hidratarea sânilor sensibili şi uscaţi ai mamelor care alăptează. Aplicaţi pe un tampon de vată şi lăsaţi tamponul de vată pe sâni, între alăptări.
16. Calmant pentru dermatita de scutec - reduce iritaţia cauzată de scutec, fără să conţină substanţe chimice dure. Poate fi utilizat şi în cazul scutecelor din pânză.
17. Dermatită seboreică infantilă sau "crusta de lapte" - pielea capului bebeluşului dvs. este uscată şi sensibilă? Uleiul din nucă de cocos este extrem de hrănitor pentru pielea copiilor, eliminând şi mătreaţa. Aplicaţi zilnic o cantitate cât o nucă.
18. Exfoliant pentru corp - amestecaţi ulei de cocos şi zahăr, şi aplicaţi pe tot corpul! Clătiţi-vă, iar pielea dvs. va fi extrem de fină! Puteţi adăuga şi uleiuri esenţiale, dacă doriţi să vă bucuraţi de o aromă specială.
19. Hrănire - aplicat pe zgârieturi şi tăieturi, uleiul din nucă de cocos formează un film protector, care împiedică pătrunderea prafului, a bacteriilor şi a virusurilor în corp. Uleiul din nucă de cocos grăbeşte vindecarea vânătăilor, reparând ţesuturile afectate. În plus, miroase mult mai bine decât orice unguent pe care l-aţi putea procura de la farmacie!
20. Înţepături de insecte - aplicat direct pe locul înţepăturii de insectă, uleiul de cocos poate ajuta la calmarea senzaţiei de mâncărime şi arsură, accelerând procesul de vindecare.
21. Probleme dermatologice - uleiul din nucă de cocos calmează iritaţiile pielii în afecţiuni ca psoriazis, dermatită şi eczeme.
22. Otită externă sau "urechea înotătorului" - amestecaţi ulei de usturoi şi ulei din nucă de cocos şi aplicaţi câteva picături în urechea afectată, lăsând să acţioneze aproximativ 10 minute. Repetaţi procedura de 2-3 ori pe zi; de obicei, efectele se pot vedea după 1-2 zile.
Cititi aici lista completa a intrebuintarilor uleiului de cocos
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 3700 kJ/900 kcal
- Grăsimi, din care
- 99.9 g
- - acizi grași saturați
- 81-100 g
- - acizi grași mono nesaturați
- 5-10.2 g
- - acizi grași poli nesaturați
- 1.0-2.7 g
- Carbohidrați, din care
- 0 g
- - zaharuri
- 0 g
- Proteine
- 0 g
- Umiditate
- 0.2 g