• -10%
Argila verde activa ventilata...

Argila verde activa ventilata Argital, 300g Pronat

ARGILA VERDE activă ventilată - 300 g uscată la soare, ventilată Bogată în săruri minerale şi oligoelemente

AG2040P

6421682097722

13,51 lei 15,01 lei -10%
cu TVA

Etichete:
 

Argila verde activa ventilata Argital, 300g Pronat

Argilă pentru băut: o tradiţie străveche care datează cu mult înainte de vremea lui Dioscoride, este folosită cu succes chiar şi în zilele noastre. Graţie oligoelementelor şi sărurilor minerale, argila verde Argital este înzestrată cu proprietăţi de curăţare şi energizare extraordinare. Este un tonic pentru persoane de toate vârstele, reface echilibrul mineralelor, furnizând sănătate întregului organism.

Argila:
- are o remarcabila putere de absortie, dar si putere antitoxica;
- are deosebite proprietati cicatrizante;
- potenteaza fortele de aparare ale organismului;
- ajuta la echilibrarea radioactiva a corpului;
- reincarca celulele organismului cu energie vitala, revigorandu-le;
- ajuta la normalizarea tensiunii arteriale;
- protejeaza bolnavii de diabet;
- are efect tonic asupra sistemului nervos si alunga stress-ul.

Se poate folosi ca agent terapeutic fie sub forma de apa, careia i s-a adaugat continutul necesar de argila, apa pe care o folosim in special in cura interna, fie sub forma de cataplasme sau pansamente.

Apa argiloasa va fi preparata cu cateva ore inainte de a fi bauta (4-8 ore), astfel: intr-un pahar sau cana (numai sticla sau portelan, nu plastic) de apa (plata sau de izvor, nu de chiuveta - contine clor) o lingurita de argila (lingura sa fie de lemn, spatula, nu se va folosi metal). Se ia inainte de masa cu o jumatate de ora. In perioada curei de argila, nu se bea alcool de nici un fel. Cura dureaza trei saptamani.

Recomandari in tratarea unor afectiuni cu argila:
- bronşite - cataplasme reci pe piept şi spate, alternativ;
- guturai şi sinuzită - se inspiră apa argiloasă pe nări;
- dureri în gât - se va suge, ca o bomboană, o bucăţică de argilă, până la dizolvarea completă;
- pentru ochi înlăcrimaţi, blefarită, conjunctivită, cataractă - 100 g de argilă se pun într-un litru de apă şi apoi aplicaţi local pe ochiul închis, comprese de 1-3 ori pe zi
- în arsuri - pe tifon se aplică cataplasme groase de argilă rece timp de o oră;
- arterite - în afara crizelor dureroase: 3 cataplasme pe zi, calde + un pahar de apă argiloasă ce va fi băut pe stomacul gol dimineaţa, iar altul înainte de cină cu o jumătate de oră;
- amigdalită şi bronşită - gargară cu apă argiloasă;
- gastro-duodenită şi ulcer gastro-duodenal - un pahar cu apă de argilă înainte de mesele principale cu o jumătate de oră + cataplasme aplicate pe stomac sau duoden;
- insuficienţă hepatică şi biliară - intern apa de argilă + cataplasme pe ficat, de 1-2 ori pe zi;
- colicele nefritice sau litiazice (dureri produse de pietrele renale) - dimineaţa pe stomacul gol un pahar de apă argiloasă, iar după-amiaza cataplasme pe ariile renale.

Orice tratament cu argila este binevenit, întrucât nu are efecte secundare şi nici contraindicaţii. Nu există, încă, o explicaţie ştiinţifică despre modul cum acţionează.

Alte recomandări pentru argila:

- pentru acnee - amestec de pudră de argilă cu apă (apa de tărâţe de grâu dă un randament mai bun), aplicată pe faţă sub formă de mască;
- pentru ten, în general, sub formă de măşti cosmetice- pudra de argilă se amestecă cu diferite fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de măsline, gălbenuş de ou, în funcţie de tipul de ten;

- pentru întregul corp - se pot face băi de argilă, în cada de baie; pentru o cură se folosesc 10 pungi de argilă (a 1 kg). În prima zi se pun în cadă 2 pungi de argilă, peste care se adaugă puţină apă, pentru a se înmuia. Apoi se adaugă apă caldă şi se face baie, 40 de minute. După baie, nu se goleşte cada. A doua zi se scoate doar apa, cu un furtun, şi se adaugă alte două pungi, peste cea din cadă. Se înmoaie, apoi se face baie. La fel se procedează şi în următoarele zile, până se epuizează întreaga cantitate de argilă. Apoi se poate continua, încă 6 zile, fară a mai pune altă argilă. Schimbaţi doar apa. Are un efect deosebit asupra întregului organism, ajutând la eliminarea toxinelor şi la întărirea sistemului imunitar.Orice tratament cu argila este binevenit, întrucât nu are efecte secundare şi nici contraindicaţii. Nu există, încă, o explicaţie ştiinţifică despre modul cum acţionează.

Analiza chimică a argilei verzi:

Silicaţi (SiO2) 35,20%
Oxid de aluminiu (Al2O3) 9,80%
Oxid de titan (TiO2) 0,20%
Oxid de fier (Fe2O3) 4,40%
Oxid de Magneziu (MgO) 3,80%
Oxid de Calciu (CaO) 26,70%
Oxid de Sodiu (Na2O) 0,40%
Oxid de Potasiu (Ka2O) 0,40%
Oligoelemente 0,10%
Pierderi la uscare 19,00%

Capacitatea de schimb cationic bună
PH uşor alcalin

Informatii mai multe despre produsele Argital puteti gasi in Manualul ARGITAL pentru esteticieni. Click aici
Descarca GRATUIT "Manualul Argilei" de dr. Giuseppe Ferraro si afla mai multe despre proprietatile vindecatoare ale argilei verzi. Click aici

REŢETELE DR. G. FERRARO’S (SELECŢIE)

MASCĂ (FORMULA DE BAZĂ)

1 cană pulbere de argilă verde, 1 linguriţă miere, 1 lingură ulei de migdale dulci sau măsline, ½ cană apă minerală. Aceste patru elemente sunt bogate în forţe şi căldură solară.

Dizolvaţi mierea în jumătate de cană cu apă minerală, adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine, apoi adăugaţi treptat 1 cană cu pulbere de argilă verde, amestecând continuu până ce amestecul devine omogen şi cremos. Aceasta este masca de bază

Atenţie: după 3 minute veţi simţi că masca „trage“ de faţă. Aceasta este o reacţie normală. În unele cazuri, pielea se poate înroşi după îndepărtarea măştii ceea ce este, de asemenea, o reacţie normală. În cazul tenului foarte sensibil poate apare o uşoară senzaţie de arsură urmată de înroşirea pielii, aceasta fiind de asemenea o reacţie naturală.

Important: La câteva minute după aplicarea măştii veţi simţi o senzaţie plăcută de prospeţime şi relaxare. După îndepărtarea măştii veţi observa că pielea a devenit mai catifelată.

Mod de utilizare: Aplicaţi masca pe faţă şi pe frunte cu ajutorul unei spatule şi lăsaţi să acţioneze timpul specificat în reţetă. Îndepărtaţi masca folosind un burete înmuiat în apă caldă.

MASCĂ PENTRU TEN NORMAL (1)

La reţeta de bază adăugaţi o jumătate de lingură de ulei din germeni de grâu şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de levănţică. Lăsaţi masca să acţioneze 10 minute.

MASCĂ PENTRU TEN USCAT (1)

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de infuzie de frunze de nalbă (2), jumătate de linguriţă de ulei esenţial de trandafiri sau limba mielului şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei din lemn de santal. Lăsaţi masca să acţioneze 10 minute.

MASCĂ PENTRU TEN GRAS (1) tonică şi răcoritoare

La reţeta de bază adăugaţi o lingură de suc proaspăt stors de lămâie sau grapefruit şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de lămâie.

Lăsaţi masca să acţioneze 10 minute.

MASCĂ PENTRU GÂT (1) hidratantă, elasticizantă

La reţeta de bază adăugaţi două linguri de lapte de soia. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial din lemn de santal. Lăsaţi masca să acţioneze 15 minute.

MASCĂ PENTRU BUST (1) pentru fermitatea pielii

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de infuzie din frunze de salvie (2) şi amestecaţi bine.

Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de trandafiri sau ylang- ylang. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

MASCĂ PENTRU COAPSE (1) pentru fermitatea pielii

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de suc proaspăt de mere verzi sau mere pădureţe, 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de rozmarin. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

MASCĂ PENTRU STOMAC (1) reduce balonarea

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de ulei de ricin şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial anason sau fenicul. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

MASCĂ PENTRU SPATE (1) relaxantă

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de ulei de infuzie din flori şi frunze de arnică de munte şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial de cuişoare sau cimbru. Lăsaţi masca să acţioneze 15- 20 minute.

MASCĂ PENTRU VERGETURI (1)

La reţeta de bază adăugaţi 2 linguri de suc de morcovi, 1 lingură de ulei din sâmburi de struguri, 1-2 lunguri de ulei de avocado şi amestecaţi bine. Puteţi adăuga, dacă doriţi, 1-3 picături de ulei esenţial anason sau fenicul. Lăsaţi masca să acţioneze 10- 20 minute.

MASCĂ PENTRU TRATAMENTUL COSMETIC AL CELULITEI (1)

La reţeta de bază adăugaţi 1 lingură de ulei esenţial de portocale dulci şi amestecaţi bine. Aplicaţi masca pe zona dorită şi lăsaţi  să acţioneze 10- 20 minute.

MASCĂ PENTRU PĂR(1)

Întăreşte şi dă consistenţă părului

La reţeta de bază adăugaţi 4 linguri de infuzie de coada calului (această mască trebuie să aibă o consistenţă lichidă pentru a fi uşor de aplicat pe păr şi scalp) şi amestecaţi bine. După preferinţă, puteţi adăuga 1-3 picături de ulei esenţial de ylang- ylang. Aplicaţi masca pe părul ud şi asiguraţi-vă că este uniform aplicată atât pe păr cât şi pe scalp, apoi acoperiţi cu o cască de duş. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, clătiţi cu apă fietbinte, apoi şamponaţi. Vă recomandăm folosirea unuia dintre cele trei tipuri de şampoane de la Argital : şampon pentru păr gras şi antimătreaţă, sampon pentru păr blond sau şampon pentr păr normal.

BAIE ANTICELULITĂ

Umpleţi cada cu apă şi adăugaţi 3-4 mâini de pulbere de argilă. Când pulberea de argilă este adăugată în apă fierbinte, aceasta se dizolvă instantaneu. Mişcarea braţelor şi membrelor în timpul băii este suficientă pentru menţinerea argilei în suspensie. Baia cu argilă nu murdăreşte corpul, astfel încât vă recomandăm să nu vă clătiţi când ieşiţi din baie. Veţi simţi imediat că pielea a devenit mai catifelată. Puteţi curăţa cada de depunerile de argilă cu un jet de apă de la duş. Argila nu va înfunda instalaţia de scurgere a apei.

SPALATURI SI IRIGATII VAGINALE

Într-un bazin mic sau în bideu adpugaţi 1 lingură de pulbere de argilă verde şi amestecaţi bine. Cu această soluţie argiloasă puteţi face spălături locale. Pentru irigaţii vaginale este nevoie să turnaţi soluţia într-un irigator special. Nu este necesară clătirea.

BĂI DE PICIOARE SAU DE MÂINI Relaxante

Adăugaţi o mână de pulbere de argilă într-un bazin mic sau bideu cu apă fierbinte. Aşezaţi mâinile sau picioarele în apă şi frecaţi-le unele de altele până se răceşte apa. Puteţi adăuga dacă doriţi 1-3 picături de ulei esenţial de melisa sau levănţică.

(1)Adăugaţi mai multă pulbere de argilă dacă doriţi o mască mai consistentă sau mai multă apă dacă o doriţi o mască mai moale.
(2)Infuzia trebuie proaspăt preparată înainte de utilizare.
Dacă nu aveţi timp să preparaţi aceste reţete, vă sugerăm să folosiţi produsele gata preparate din gama Argital :
Argiltubo – mască de argilă gata preparată cu extract de coada calului şi ulei de limba mielului.

Clienții care au cumpărat acest produs au cumpărat și:

.

Recenzii Recenzii (1)

Bazat pe 1 review - 0 1 2 3 4 5,00/5
Filtreaza:
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Sortează după:

0 1 2 3 4
(5/5

Foarte mulțumită .

0 din 0 oameni au găsit folositoare această recenzie
Calitate produs: 0 1 2 3 4
Total Rating: 0 1 2 3 4

Sunt foarte mulțumită de produse.


<b>1</b>

5 alte produse în aceeași categorie

Produs adăugat în lista de dorințe