Semințele de chia, bogate în nutrienți, oferă multiple beneficii pentru sănătate. Acestea conțin omega-3, fibre și proteine, contribuind la menținerea sănătății inimii, îmbunătățirea digestiei și stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, semințele de chia susțin sistemul imunitar și combat stresul oxidativ. Cu un conținut caloric redus, ele sunt utile în gestionarea greutății. De asemenea, semințele de chia absorb lichide și formează un gel, oferind senzație de sațietate. Prin aportul de minerale precum calciu, fosfor și magneziu, aceste semințe contribuie la sănătatea oaselor și a mușchilor.
Seminte de chia, 250 g
Ingrediente: semințe de chia.
Știai ca semințele de chia conțin:
- cu 700% mai mult omega 3 decât somonul de Atlantic?
- cu 800% mai mult fosfor decât laptele integral?
- cu 500% mai mult calciu asimilabil decât laptele?
- cu 1400% mai mult magneziu decât brocolli?
- cu 200% mai mult fier decât spanacul?
- cu 300% mai mult seleniu decât inul?
- ...plus o mulțime de vitamine si aminoacizi esențiali.
Sunt bogate in minerale, in acizi de omega-3, in antioxidanti si nu in ultimul rand, sunt bogate in proteine complexe. Ajuta foarte mult digestia datorita fibrelor insolubile (are si fibre solubile), are proprietati antifebrile, ajuta in caz de constipatie. De asemenea, semintele chia sunt folosite de atleti pentru rezistenta si hidratarea pe care le-o ofera, inhiba apetitul, ajutand astfel la scaderea in greutate, scade nivelul colesterolului rau.
Capacitatea acestor seminte de a retine apa de pana la 12 ori greutatea lor le face sa prelungeasca hidratarea si sa asigure asimilarea lenta si continua a nutrientilor.
Semintele fac parte din familia salviei si au fost mentionate inca din secolul 16 in documentele aztece, Codex Mendoza, afirmandu-se ca sunt cele mai complexe surse de energie si putere.
Aceste seminte se pot consuma in diverse lichide cum ar fi: smoothie, iaurt, lapte, fresh de portocale. Cantitatea recomandata este de 1 lingura/ zi.
Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele (plus boron care ajuta calciul sa se transfere in oase).
Contin de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele.
Contin de 3 ori mai mult fier decat spanacul.
Contin de 3 ori mai multa fibra decat ovazul.
Contin de 2 ori mai multe proteine decat orice fel de fasole, samanta sau cereala. Sunt o sursa completa de proteine, avand toti amino-acizii esentiali care sunt prezenti intr-o forma extrem de usor de digerat.
Contin de 2 ori mai mult potasiu decat bananele.
Contin mai multa omega 3 decat semintele de in si nu se rancezesc.
Pe langa toate acestea sunt o sursa excelenta de energie, in special pentru atleti iar o cantitate mica ofera satietate.
Ajuta corpul sa elimine kilogramele in plus si taie pofta de mancare.
Ajuta corpul sa isi sustina si sa isi reconstruiasca muschii in timpul exercitiului fizic, in timpul sarcinii dar si dupa nastere, doarece ajuta la regenerarea membranei.
Creste lactatia si este o sursa compacta de nutrienti pentru copii de orice varsta.
Nu au gust si absorb apa foarte usor, transformandu-se in mai putin de 10 minute intr-o budinca densa.
Sunt usor de digerat si imediat dupa ingerare sunt transportate si folosite de catre celule corpului nostru.
Pe langa toate acestea, erau folosite de indieni si misionari pentru bandajarea ranilor pentru grabirea vindecarii si pentru evitarea infectiei. Le foloseau pentru a indeparta infectiile din ochi si pentru clarificarea ochilor, prin simpla plasare a doua seminte in ochi.
Consumul de seminte de chia ajuta la echilibrarea zaharului din sange.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Origine: Bolivia
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 1832 kJ / 444 kcal
- Grăsimi, din care
- 31,1 g
- - acizi grași saturați
- 3,8 g
- Carbohidrați, din care
- 4,9 g
- - zaharuri
- 0,8 g
- Fibre
- 31,4 g
- Proteine
- 20,4 g
- Sare
- 0 g