Maia bio uscata, de secara, 125g Arche
Vegan
Maia ecologică Arche este un agent de dospire pentru aluat pentru pâine, chifle și baghete delicios de aromate, delicioase.
Ingrediente: făină integrală de secară*, culturi de maia.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultură UE.
Mod de preparare:
Rețetă de bază: Amestecați 1000 g făină integrală cu 15 g maia (2 linguri cu vârf), 1 plic de drojdie uscată și 1 linguriță de sare de mare. Se adaugă 700 ml apă călduță și se frământă bine. Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald timp de 15 minute, se frământă scurt și se modelează. Se mai lasă la dospit 30 de minute și se coace în cuptorul preîncălzit 5 minute la 220° C și apoi încă 55 de minute la 200° C. Rezultă 2 pâini de aproximativ 750 g fiecare.
A se consuma de preferință înainte de: a se vedea data inscripționată pe ambalaj.
Conținut: 125 g
Producător: ARCHE Naturprodukte GmbH. Germania.
Distribuitor: S.C. Pronat S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 1468 kJ / 347 kCal
- Grăsimi, din care
- 2,0 g
- - acizi grași saturați
- 0,3 g
- Carbohidrați, din care
- 67 g
- - zaharuri
- 1,0 g
- Proteine
- 10 g
- Sare
- 0,10 g
Preparare: Pentru îngroșarea a 250 ml de lichid, dizolvați 2-3 lingurițe rase (cca 10 g) de amidon de maranta în puțină apă rece , încorporați apoi în lichid , aduceți încet la temperatura de fierbere și lăsați să fiarbă timp scurt la foc mic. Pentru pâine, amestecați 3 linguri (cca 20 g ) de amidon cu 2-3 linguri de apă.