Praful de copt este un amestec de bicarbonat de sodiu, piatra de vin și amidonul de porumb.
Această combinație formează un agent de creștere chimică care eliberează dioxid de carbon atunci când este combinat cu lichide și căldură, ceea ce face produsele de patiserie să crească și să devină pufoase.
Praful de copt este folosit în mod obișnuit pentru a face aluaturi și prăjituri. Adaugă aer și textură moale sau pufoasă produselor de patiserie.
Este o alternativă la folosirea drojdiei în anumite rețete, deoarece nu necesită timp de creștere și nu interacționează cu alți factori din rețetă, cum ar fi acțiunea alcoolului sau a altor ingrediente acide.
Praf de copt Bio, 175 g
Praful de copt este un produs care ajuta la cresterea aluaturilor, fiind o alternativa pentru drojdie.
Ingrediente: amidon din porumb*, acidifiant: monotartrat de potasiu (piatră de vin 24,7%), agent de afânare bicarbonat de sodiu.
*din culturi certificate ecologic
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Origine: UE (Germania)
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.