Crema vegetala bio din migdale, pentru gatit, 200ml Ecomil Cuisine





Conține: pudră de zer*. *din culturi certificate ecologic
Produsul nu este obținut cu organisme modificate genetic.
ecologic / bio / organic, vegetarian
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Pentru cine nu ştie, zerul este zeama aceea acră, gălbuie şi uşor tulbure, care rămâne după ce caşul proaspăt e pus la scurs. Zerul cel mai bun şi care se foloseşte în terapie este cel nefiert
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Origine: Germania.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
Mai multe despre ZER:
Din bătrâni se ştie că zerul întăreşte plămânii, dă vigoare trupului şi alungă bolile, aşa că rareori era aruncat, fiind folosit atât ca supliment pentru hrana oamenilor, cât şi a animalelor. La foarte multe popoare europene, cu tradiţii în păstorit, există această credinţă despre virtuţile tămăduitoare ale zerului, credinţă dată uitării, odată cu instaurarea epocii medicamentelor de sinteză. Şi iată că un cercetător canadian, dr. T.J. Ellison, creează o adevărată revoluţie în lumea producătorilor de suplimente nutriţionale prin descoperirea unor proteine cu efecte excepţionale asupra organismului: proteinele din zer.
Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producţia de celule imunitare de tip T, stopează evoluţia sau chiar ajută la remisia tumorilor, favorizează creşterea masei musculare în detrimentul ţesutului adipos, reglează greutatea. Din ‘91, când au fost publicate primele studii şi până acum, tot mai multe colective de cercetare din lume s-au concentrat asupra efectelor miraculoase ale zerului şi ale extractului proteic de zer.
Ce este extractul proteic din zer? Este foarte asemănător cu ceva obţinut de sute de ani de către ciobanii noştri, urda - o brânză extrem de bogată în proteine şi practic, fără grăsimi, care se mai prepară doar pe teritoriul României şi în Corsica. Ei bine, o urdă obţinută la rece (procedeul culinar este la cald) şi apoi deshidratată, pentru a putea fi conservată, este acum preparată de către mari firme de suplimente nutriţionale şi prezentată ca remediu de ultimă oră.
Un remediu pe care însă medicina populară românească îl cunoaşte din timpuri imemoriale şi pe care ştiinţa nu face decât să-l reconfirme. La ce este bun zerul vom vedea în continuare:
Două utilizări externe ale zerului