Potrivit bucătăriei tradiționale indiene, sarea Kala Namak se obține dintr-un amestec de sare de stâncă din Pakistan, cu cărbune - ca agent de reducere - precum și condimente indiene, ierburi și semințele plantei Harad (Terminalia chebula). Amestecul se încălzește într-un vas închis. Carbonul din cărbune duce la o reacție de reducere a sulfaților conținuți în sare, ducând la mirosul/aroma specifică care formează gustul specific.
Kala Namak este folosită în bucătăria indiană pentru chat masala. Alimentele precum chutneys, raitas și tot felul de fructe sunt condimentate cu această sare. În bucătăria și medicina ayurvedică, este folosită drept condiment răcoritor (Vata). Sarea este folosită în bucătăria vegană pentru a da mâncărurilor gustul ouălor; se folosește ca înlocuitor de ouă cu tofu sau avocado.
Sare neagră grunjoasă Kala Namak, 500g
Nu este iodată.
Sarea neagră, cunoscută și sub numele de sare Kala Namak, este caracterizată de culoarea sa neagră și aroma tipică de ou care se bazează pe conținutul ridicat de hidrogen sulfurat și fier.
Kala Namak este o sare naturală fără aditivi chimici, fără agenți de eliberare.
Ca bază pentru sarea neagră Kala Namak se utilizează cristale de sare portocalie din salină.
Este recomandată în bucătăria bazată pe ingrediente naturale.
Ingrediente: sare neagră
Conținut: 500g
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj.
Distribuitor: S.C.PRONAT S.R.L.
Clienții care au cumpărat acest produs au cumpărat și:
Recenzii (0)
5 alte produse în aceeași categorie
Fungi Pad Barbeque bio alternativa la carne pe baza de ciuperci 150 g Hermann




