Bucati de soia BIO 2-5mm, 200g
Proteină vegetală texturată din soia ecologică.
Ingrediente: boabe de soia*.
*din culturi certificate ecologic.
Conține alergeni: proteină din soia, ulei de soia. Poate conține urme de grâu [gluten].
Acest produs nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic.
Mod de preparare:
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
Țara de origine: Franța
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 1641 kJ / 348 kcal
- Grăsimi, din care
- 7,3 g
- - acizi grași saturați
- 1,0 g
- Carbohidrați, din care
- 15,4 g
- - zaharuri
- 10,0 g
- Fibre
- 20,7 g
- Proteine
- 44,8 g
- Sare
- 8,3 mg
Rețete:
Tăiței Tagliolini cu ciuperci porcini (hribi), roșii și bucăți de proteine din soia texturate (pentru 4 persoane).
Utilizați 60 g de bucăți de soia hidratate conform instrucțiunilor. Curățați ciupercile și le tăiați în cuburi (aproximativ aceeași dimensiune ca și bucățile de soia).
Se spală și se taie roșiile cherry în 4 secțiuni (100g).
Se spală și se toacă pătrunjelul (20g). Adăugați 20g de ulei într-o tigaie fierbinte neacoperită, apoi gătiți bucățile de soia și ciupercile cubulețe timp de mai multe minute, asezonând cu 10g de sare și un vârf de piper până când acestea sunt crocante. Adăugați roșiile și un vârf de ardei iute. Aduceți 1,5 litri de apă la fierbere, adăugați sare și gătiți tăițeii Tagliolini (260g). Scurgeți fidea, lăsați o cană de apă de gătit pentru a adăuga la sos. Se amestecă și se adaugă uleiul (20 g).
Soia în stil mexican (pentru 4 persoane).
Spălați 3 capete de ceapă medie în 4 linguri de ulei de măsline extra virgin. Când ceapa începe să prindă culoarea maro, adăugați 3 ardei tăiați în fâșii de aproximativ 1/2 cm: 1 galben, 1 roșu și 1 verde. Adăugați 300g de bucăți de soia (hidratate conform instrucțiunilor), 40 ml de sos Worcestershire și Tabasco, sare și piper după gust. Gătiți întro tigaie acoperită la foc mic timp de 40 de minute.
Goulash de soia (pentru 6 persoane).
Se taie mărunt 1 ceapă și se amestecă cu 4 linguri de ulei de floarea-soarelui. Adăugați 3 căței de usturoi mărunțit și 50 g de șuncă. Se presară cu 50 ml de vin alb sec și 3 linguri de paprika dulce. După evaporare, se adaugă treptat 250 ml de bulion de legume și 1 kg de varză acră crudă. Gătiți timp de 30 de minute. În cele din urmă, adăugați 600g de bucăți de soia (hidratate conform instrucțiunilor) și gătiți timp de 10 minute. Se condimentează și se adaugă 100 ml de smântână, se amestecă și se servește.