Amestec de leguminoase BIO, 1000 g
O combinație atent selecționată de ingrediente provenite 100% din culturi certificate ecologic, bogate în proteine, vitamine, minerale și nutrienți.
Ingrediente: năut* 10%, mazăre* 10%, linte roșie* decojită 10%, linte verde* 10%, fasole albă* 10%, fasole rosie* 10%, fasole neagră 10%, fasole adzuki roșie* 10%, fasole mung* 10%, soia* 10%.
*din culturi certificate ecologic
Timp de fierbere aproximativ 40-60 minute. Se recomandă înmuierea aproximativ 10-12 ore înainte de preparare.
Poate prezenta urme de susan sau cereale ce conțin gluten.
Origine EU/ NON EU
Leguminoasele sunt o importantă sursă de proteine vegetală înlocuind, ca alternativă de mai bună calitate, proteina de origine animală. ”Amestecul de leguminoase eco” de la Pronat combină în părți egale 10 feluri de boabe de leguminoase.
Nu e nevoie de zeci de feluri de pungi în dulapul de bucătărie, deoarece într-o singură pungă aveți sursa de legume uscate care vă permite tot timpul anului să gătiți garnitura perfectă, dar și supe și alte preparate în bucătărie.
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Produsul nu este, nu conține și nu este obținut cu organisme modificate genetic, conform normativelor în vigoare.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 343 Kcal/ 1446 KJ
- Grăsimi, din care
- 3,6 g
- - acizi grași saturați
- 0,5 g
- Carbohidrați, din care
- 45,0g
- - zaharuri
- 2,7 g
- Fibre
- 14,7 g
- Proteine
- 24,7 g
- Sare
- 0,013 mg
Mod de preparare a tocăniței de leguminoase:
Pentru fiecare persoană pentru care gătiți, puneți câte 100 gr de ”Amestec de leguminoase eco” la hidratare, timp de 10-12 ore. Apoi fierbeți timp de cca o oră, adăugând spre final puțină sare.
La final strecurați de apă și asezonați cu uleiul preferat (recomandăm uleiul de măsline sau de dovleac), presărați sare, piper și condimente după gust. Obțineți astfel o garnitură perfectă pentru friptură sau pentru pește, dar și pentru variante vegan.
Alternativ, pentru și mai multă savoare, încingeți legumele fierte și strecurate, într-o tavă în care ați pus unt sau ulei de cocos.
Pentru cei care folosesc uleiul de cocos, recomandăm uleiul de cocos extra virgin, pentru a împrumuta legumelor gustul specific și a obține astfel nota exotică dorită.
Poftă bună!