Ulei BIO de galbenele macerat la rece, 100 ml
Macerat de galbenele (Calendula Officinalis) in ulei de floarea soarelui
Metoda de obţinere: macerarea florilor de galbenele in ulei de floarea soarelui
Conține: ulei de floarea soarelui (Helianthus Annuus)*, extract din flori de gălbenele (Calendula Officinalis)*.
*din culturi certificate ecologic
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic în care fructele, florile, frunzele, rădăcinile sau alte părți ale plantelor sunt expuse o perioadă de timp acțiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” în el uleiurile volatile și alte principii active din planta supusă macerării.
Produsul final (soluția) se numește macerat. În farmacie, această soluție se numește "infuzie rece". Nu trebuie să existe procese chimice în timpul macerării.
Procesul de extracție se efectuează la temperatura camerei, de aici termenul "extract rece" sau "macerat rece". Avantajele macerării la rece se regăsesc cu siguranță în procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Dacă procesul de extracție este efectuat la temperatură ridicată (prin căldură adăugată), procesul este denumit digestie.
Păstrare: loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj
Origine: Germania
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
Utilizări:
- Se utilizează în stare pură, aplicat pe piele sau combinat cu alte uleiuri vegetale sau uleiuri esențiale pentru
aplicații zilnice pe zonele inflamate, iritate etc.
- Inclus în compoziții cosmetice pentru ten sau corp, la faza uleioasă pentru realizarea de creme, loțiuni, unguente, geluri, uleiuri de masaj etc.