Bio + fair ciocolata cu lapte umpluta cu castane si merisoare, 70g Zotter





Macinat cu o tehnologie specială, la maxim 35° C, astfel încât ÎNTREG bobul de grau spelta este măcinat extrem de fin (400 microni), aşadar conţine integral şi tărâţele.
Rețetă pentru pâine integrală din grau spelta:
500 gr de făină de grau spelta se amesteca cu 11 gr sare de Hymalaia.
8,5 gr de drojdie se amestecă cu 330 ml apă călduță, apoi se toarnă peste făina amestecată cu sare.
Se mai adaugă 5 linguri de ulei de măsline presat la rece.
Se alege programul de copt ”integral”, de la automatul de paine.
După preferință se poate adăuga cca 30 gr de semințe diverse (fl soarealui, dovleac, in, susan, canepa decorticata, etc).
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Origine: Romania, Macinat la temperatura scazuta!
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
Facem de aproape 10 ani paine cu maia , timp in care am cumparat faina din mai multe surse. Local nu am gasit faina curata, iar pana sa cumpar de la Pronat cumparam online de la alti 2-3 producatori romani. Ma costa insa in plus 1-2 lei pe kg doar transportul.
Imi este foarte confortabil sa comand de la Pronat pentru ca mereu depasesc suma necesara transportului gratuit si practic nu mai platesc 1-2 lei in plus pe kg de faina pt transport.
Ma bucura ca este un produs romanesc, si fiind luat de la Pronat am incredere ca este chiar bio (pe grupul de paine cu maia cred ca Pronat este cel mai recomandat distribuitor de faina).
Am ales sa iau faina de spelta pentru ca e un grau ancestral, care are un gluten bine tolerat de cele mai sensibile sisteme imunitare. Se spune ca o paine de spelta facuta cu aluat dospit cu maia 24 ore ar putea fi folosita si de o persoana cu intoleranta la gluten, pentru ca glutenul este predigerat.
In opinia mea, painea facuta cu maia , dospita lent, cu faina Pronat de spelta bio integrala sau de secara bio integrala , ambele macinate lent, reprezinta un adevarat medicament pentru trupurile noastre. Traim vremurile in care mancarea nu ne mai este medicament, ci otrava, dar aceasta paine descrisa mai sus chiar ajuta si sustine organismul .