Faina de soia Bio, prajita, 500 g
Boabele de soia conţin majoritatea proteinelor, aparând în compoziţia multor produse hrănitoare. Cea mai importanta proprietate a sa este cea legată de prevenirea cancerului. Conţinutul său antioxidant protejează organismul de acţiunea dăunătoare a radicalilor liberi, care poate conduce la boli cardiovasculare şi circulatorii, dar şi la cancer. Studiile din Japonia au arătat că o porţie de supă miso pe zi determină scăderea cu o treime a posibilităţii apariţiei cancerului la stomac. Boabele de soia mai oferă o protecţie şi împotriva cancerelor cauzate de hormoni – cancerul la sân, cancerul la ovare şi cel cervical – datorită substanţelor chimice cu fitoestrogen, denumite isaflavonoizi. Cea mai recentă substanţă descoperită este genisteina despre care se ştie călimitează creşterea celulelor cancerigene.
Ingrediente: făină de soia* prajita.
*din culturi certificate ecologic
Valorile nutriționale depind de fluctuațiile naturale ale calității materiei prime.
Un kg de boabe de soia echivalează cu 4 kg de carne, 56 de ouă de găină, 8 litri de lapte de vacă.
UTILIZARE pentru Faina de soia:
-ca adaos în sosuri, supe, ciorbe, creme, mâncăruri, aluaturi, îmbunătăţindu-le gustul şi valoarea nutritivă.
RETETE:
LAPTE DE SOIA - 80g făină de soia se pun în 1 I apă călduţă. Se păstrează 2-3h, apoi se stoarce prin tifon. Laptele astfel obţinut se consumă în 24h crud, simplu sau îndulcit, ori în creme, budinci, grâu, orez. Este de mare folos convalescenţilor, copiilor, sportivilor, bătrânilor şi lăuzelor.
PATE DE SOIA - O cană cu făină de soia se lasă la înmuiat într-un vas în care există o cantitate de 3 ori mai mare de apă rece. După 2 ore se pune la fiert pe foc potrivit, amestecând continuu, adăugând atâta apă cât să aibă consistenţa unui terci. Se ia de pe foc după 10 minute şi se lasă la rece. Se adaugă treptat câteva linguri cu ulei, se pun condimente, sare, pătrunjel sau mărar. Se serveşte pe felii de pâine coaptă, stropită cu lămâie şi garnisită cu ceapă.
CHIFTELE DE SOIA - Se înmoaie făina de soia în de 2 ori mai multă apă rece timp de 2h, până devine ca un aluat. Se adaugă un cartof dat prin răzătoarea mică şi bine scurs, o ceapă tăiată mărunt, usturoi dat prin răzătoarea mică, mărar, pătrunjel, două linguri cu Digesta cremogende porumb, sare, condimente. Se amestecă totul foarte bine şi se lasă la rece. După 1 h se ia compoziţia şi se formează chiftele ce se prăjesc în ulei de floarea soarelui presat la rece.
BUDINCĂ DE SOIA - Aceeaşi compoziţie ca la chiftele se pune într-o formă unsă cu ulei şi se coace la cuptor la foc potrivit, timp de 40-50 de minute.
GOMAJ COSMETIC - Se umezeşte o lingură de făină cu apă şi se masează obrazul. Curăţă în profunzime. Făina de soia pusă în apa de baie hrăneşte, tonifică şi regenerează pielea, eliminând stresul.
UNT DE SOIA - Se amestecă 250 ml. de apă cu 2 linguri făină de soia într-un vas şi se fierbe până se obţine o pastă. Se scade pe foc şi se pune la răcit, apoi se adaugă uleiul foarte încet, amestecând continuu ca pentru pregatirea unei maioneze.
FURSECURI CU FĂINĂ DE SOIA ŞI CURMALE: Ingrediente: -150g curmale, 1 ½ linguriţe făină de soia, făină integrală de hrişcă, coaja rasă de la o jumătate de lămâie, 2 linguri de rom, 1 linguriţa tinctură muguri de plop negru , un vârf de cuţit de pulbere de scorţişoară, 100 gr. unt,miere după gust, 1 lingură făină de orez.Mod de preparare: -Curmalele fără sâmburi se mărunţesc fin , se combină cu făina de soia , coaja de lămâie , romul, tincturile, untul bine frecat spuma şi celelalte ingrediente, frământându-se bine, până se obţine un aluat tare. Pe o folie de plastic se presară o mână de făină de hrişcă, apoi se întinde o foaie din aluat groasă cam de 5 mm., iar după ce se zvântă, se taie în diferite forme de fursecuri. Se pudrează cu făină de orez sau cu făinăde hrişcă şi se pot consuma. La fel se pot prepara fursecuri cu smochine, stafide sau prune uscate.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 1677kJ / 403kcal
- Grăsimi, din care
- 21 g
- - acizi grași saturați
- 3 g
- - acizi grași mono nesaturați
- 5 g
- - acizi grași poli nesaturați
- 13 g
- Carbohidrați, din care
- 3 g
- - zaharuri
- 3 g
- Fibre
- 19 g
- Proteine
- 41 g
- Sare
- 0,1 g