Origine: Piperul verde din Vietnam provine din planta Piper nigrum, cultivată în regiuni tropicale precum Phu Quoc și Dak Lak. Recoltat înainte de maturare, boabele sunt uscate, păstrându-și culoarea verde și aroma proaspătă. Vietnamul e lider mondial în producția de piper, exportând cantități uriașe anual.
Utilizare: Piperul verde e folosit în bucătărie pentru gustul său picant, dar mai blând decât al piperului negru. E ideal în sosuri, marinade, fripturi sau preparate asiatice, precum curry. Conservat în saramură, adaugă textură și prospețime mâncărurilor. Poate fi zdrobit sau folosit întreg, îmbogățind aromele fără a le domina.
Beneficii pentru sănătate: Piperul verde conține piperină, care stimulează digestia și absorbția nutrienților. Are proprietăți antioxidante, reducând inflamațiile și protejând celulele. Ajută la reglarea glicemiei și poate sprijini metabolismul. Consumul moderat combate bacteriile și susține sănătatea cardiovasculară, fiind un condiment benefic într-o dietă echilibrată
Piper verde boabe bio, 25g Pronat
Conține: boabe de piper verde*.
*=din culturi certificate ecologic.
Valorile nutriționale sunt supuse variațiilor specifice produselor naturale.
Ambalat într-o unitate care procesează: cereale cu gluten, fructe cu coajă, soia, arahide, produse lactate, țelină, muștar, lupin.
Boabele întregi de piper verde sunt ideale pentru a completa aroma sosurilor și marinatelor. Și pentru piperul verde se aplică aceeași regulă ca pentru alte tipuri de piper: Trebuie să fie proaspăt măcinat, atunci când este posibil, deoarece își pierde rapid aroma. Dacă piperul este adăugat la un preparat care va fi fript, îți recomandăm să adaugi boabe întregi de piper, astfel încât să se prăjească uniform – această metodă previne, de
asemenea, pierderea savorii în timpul perioadelor lungi de gătire.
Origine: Vietnam
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- Tip Produs
- Mix condimente