HRISCA BOABE BIO, 500 g
Hrisca isi are originile in zonele inalte din Asia,de unde a fost adusa in Europa. Se intalneste foarte des in bucataria traditionala a rusilor, ucrainenilor, francezilor, polonezilor dar si in zona Bucovinei.
In ultimul deceniu, odata cu revolutia naturista, cu trezirea constiintei necesitatii unei alimentatii sanatoase hrisca a revenit in prim-plan. Hrisca poate fi considerata un aliment-medicament chiar foarte bun.
Desi nu este o cereala intruneste calitatile fainei de grau integrala. Este de fapt superiora graului: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina(aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale. Datorita lipsei de gluten poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus sau de cei cu boala celiaca.
S-a constatat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa dar si un supliment " medical " pentru diabetici.
Ingrediente: hrişcă*
* din culturi certificate ecologic.
Produsul nu este obţinut cu organisme modificate genetic.
Condiţii de depozitare: loc uscat şi răcoros
Origine: China
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- ±335 kCal/ ±1402 kJ
- Grăsimi, din care
- ±3.4 g
- - acizi grași saturați
- 0.74 g
- - acizi grași mono nesaturați
- 1.04 g
- - acizi grași poli nesaturați
- 1.04 g
- Carbohidrați, din care
- ±61.5 g
- - zaharuri
- 2 g
- Fibre
- ±10.0 g
- Proteine
- ±13.3 g
- Umiditate
- 15.0 g