Amarant Bio, 350 g
Cunoscut de peste 3000 de ani, amarantul era considerat de azteci aliment sacru, constituind baza alimentației și sursă de putere.
Considerat de nutriționiști superaliment, amarantul este bogat în proteine, fibre, antioxidanți, minerale și fier, putând înlocui cu succes orezul în alimentație.
Este atât de versatil încât poate fi adăugat în preparate alături de orice alte cereale:
- orezul îl face mai pufos, împreună cu grâul rezultă un amestec foarte hrănitor, alături de orz sau alac obțineți un preparat rustic.
Adăugat la mei se obține un amestec cremos ce poate fi folosit ca sos, simplu sau alături de legume.
Ingrediente: amarant* (Amaranthus L.)
*din culturi certificate ecologic
Valorile nutritionale depind de fluctuațiile naturale ale calității materiei prime.
Produsul nu conține organisme modificate genetic și nu este iradiat.
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.
Origine: India
Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.
Despre prepararea boabelor de amaranth
Amaranthul sunt de obicei consumat sub formă de fulgi sau făină, si se consuma mai putin sub forma de boabe, deoarece acestea sunt destul de mici și dure și necesită o perioadă lungă de fierbere pentru a fi comestibile. Iată câțiva pași simpli pentru a prepara boabele de amaranth sub formă de fulgi:
- Clătiți boabele de amaranth cu apă rece și scurgeți-le.
- Puneți boabele de amaranth într-o tigaie cu fundul gros și uscată și încălziți-le la foc mediu până încep să pocnească și să se desfacă, asemănător cu popcorn-ul. Asigurați-vă că amestecați în mod regulat pentru a evita arderea boabelor.
- După ce boabele au fost prăjite, scoateți-le din tigaie și lăsați-le să se răcească.
- Măcinați boabele de amaranth prăjite cu ajutorul unui blender sau a unui robot de bucătărie pentru a obține fulgi de amaranth.
Puteți folosi fulgii de amaranth într-o varietate de rețete, inclusiv în cerealele pentru micul dejun, în prăjituri sau în batoanele de cereale.
- VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
- per 100 g
- Valoare energetică
- 1565 kJ / 371 kcal
- Grăsimi, din care
- 7,0 g
- - acizi grași saturați
- 1,5 g
- Carbohidrați, din care
- 65,0 g
- - zaharuri
- 1,7 g
- Fibre
- 7,0 g
- Proteine
- 14,0 g
- Sare
- 0,01 g