Verbena de lămâie, cunoscută și sub numele de verbenă uleioasă sau verbenă citronată, este o plantă aromată perenă originară din America de Sud, dar acum cultivată în întreaga lume pentru utilizarea sa în aromoterapie, medicină și bucătărie.
Verbena de lămâie are frunze lungi și subțiri, cu un miros puternic de lămâie. Planta este utilizată pentru a face ceaiuri și infuzii, precum și pentru a adăuga aromă la deserturi, dulciuri și alte preparate culinare.
În medicină, verbena de lămâie este utilizată pentru a trata anumite afecțiuni, cum ar fi anxietatea, insomniile și dispepsia. Uleiul esențial de verbena de lămâie este, de asemenea, folosit pentru a reduce inflamația, pentru a calma nervii și pentru a ameliora durerile de cap.
Pe lângă beneficiile sale pentru sănătate, verbena de lămâie este apreciată și pentru aroma sa plăcută și revigorantă. Se poate adăuga la apă pentru a face o băutură răcoritoare sau se poate folosi pentru a parfuma dulciuri, bomboane și alte preparate culinare.
Ceai bio de lamaita / verbina, 25g Lebensbaum
Lămâița noastră, cunoscută și sub numele de verbenă de lămâie, se caracterizează printr-o aromă delicată de lămâie și o notă parfumată, proaspătă.
Aroma sa delicioasă a făcut ca verbena de lămâie să fie populară ca ceai, mai ales în Franța. Este adesea savurat ca digestiv, după masă.
Ingrediente: lămâiță*.
*=din culturi certificate ecologic. Agricultură UE (Portugalia).
Mod de preparare:
Turnați apă clocotită peste 1-2 lingurițe per cană (200 ml) și lăsați ceaiul să se infuzeze timp de 8 minute.
Conținut: 25 g
Condiții de păstrare: loc uscat și răcoros.
A se consuma de preferință înainte de: a se vedea data inscripționată pe ambalaj.
Producător: Ulrich Walter GmbH. Germania
Distribuitor: S.C. Pronat S.R.L.
Mod de preparare:
Adăugați 1-2 lingurițe de ceai într-o cană cu apă la 100℃ și lasați ceaiul la infuzat timp de 7-10 minute.