Seminte de susan integral bio, 500g...

Seminte de susan integral bio, 500g Pronat

PRN200Z500

6426309002929

28,23 lei
cu TVA

Categorii asociate:
 

Seminte de susan integral Bio, 500 g

Susanul (Sesamum indicum) este una dintre cele mai vechi plante cultivate din lume, pretuita ca planta pentru ulei de cel putin 5000 de ani. Desi incepe sa-si recastige favoarea datorita inaltului continut de calciu si magneziu, putini stiu ca este de asemenea una dintre cele mai puternice alimente medicinale .

Conține: 100% seminţe de susan*. 
* din culturi certificate ecologic.
Produsul nu este obținut cu organisme modificate genetic.

Valorile nutritionale depind de fluctuațiile naturale ale calității materiei prime.

În multe țări din sudul Asiei dar și din Africa, semințele de susan sunt folosite de mii de ani în scopuri terapeutice și culinare.
Din semințele prăjite și presate se prepară condimentul gomasio, dar și pasta de tahin, folosită mai departe la prepararea humusului.
Semințele întregi sunt folosite - adesea prăjite - pentru a rafina fripturile și pentru asezonarea preparatelor alimentare.
Susanul este unul dintre cele mai bogate alimente în seleniu (800 μg / 100 g). În plus, 100 gr de susan conține peste 700 mg de calciu, acoperind astfel necesarul zilnic de calciu de care are nevoie corpul uman.

Băutură vegetală din susan (”lapte de susan”)
Ingrediente: 100 gr semințe de susan
1 litru de apă
1 linguriță scorțișoară
2 curmale fără sâmburi sau sirop de agave, miere, etc (opțional, ca îndulcitor)

10 beneficii ale susanului

Origine: non-UE
Păstrare: într-un loc uscat și răcoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscripționată pe ambalaj/etichetă.

Distribuitor: S.C. PRONAT S.R.L.

VALORI NUTRIȚIONALE MEDII
per 100 g
Valoare energetică
2399 Kcal/ 573 KJ
Grăsimi, din care
49,67 g
- acizi grași saturați
6.96 g
- acizi grași mono nesaturați
18.76 g
- acizi grași poli nesaturați
21.77 g
Carbohidrați, din care
11.65 g
- zaharuri
0.3 g
Fibre
11.8 g
Proteine
17,73 g
Sodiu
11 mg
Potasiu
468 mg
Calciu
975 mg
Fier
14.55 mg
Fosfor
629 mg
Magneziu
21.77 mg
Umiditate
4.69 g

Se pun semințele de susan într-un bol cu apă și se lasă câteva ore la hidratare.
Apoi se scurge apa și se pune în blender, cu 1 litru de apă curată.
Se mărunțesc la viteză mare, si la final se strecoară prin tifon sau o sită fină.
După strecurare, laptele de susan se pune din nou în blender și se mixează cu fructele sau îndulcitorul ales.
Laptele vegetal astfel obținut se poate consuma ca atare sau cu cereale la micul dejun, se poate adăuga în diverse băuturi, sau se poate folosi ca bază pentru piureuri, fulgi de ovăz, budincă din chia.
Cantitatea care nu se consumă imediat se păstrează în sticlă, la frigider.

Clienții care au cumpărat acest produs au cumpărat și:

20 alte produse în aceeași categorie

Produs adăugat în lista de dorințe